Hakkımızda 2018-01-25T13:20:25+00:00

Antalya iş güvenliği İş Sev OSGB Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi

 0(242) 229 41 45 0532 315 54 52

                   Antalya iş güvenliği hizmetleri                                                              Antalya işyeri hekimliği hizmetleri                                       Antalya işe giriş sağlık raporu nasıl alınır?

                                       


           Antalya risk analiz raporu hazırlanması                                                   Antalya Tehlikeli Madde – TMGD                                                              2017 Nace kodları

                                       

Antalya İş SEV OSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Ltd. Şti. , Antalya merkez ve çevre illerinde kurumların iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve tehlikeli madde güvenlik danışmanı (TMGD) ihtiyacını karşılamaktadır. Antalya ve çevre illerinde  işe giriş sağlık raporlarını vermektedir.  İşyeri sahiplerine, iş güvenliği konusunda Antalya çevresinde  rehberlik ve danışmanlık yapmakta ve  eğitim planı hazırlamaktadır. İşyeri hekimi ve sağlık personeli ihtiyaçlarını tek birimden çözmek için kurulmuş ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Antalya ilinde OSGB olarak yetkilendirilmiştir.  

Bünyemizdeki iş güvenliği uzmanları, tecrübeli iş yeri hekimleri , sağlık personelleri ve tehlikeli madde güvenlik danışmanları Antalya  ili çevresindeki işyerlerine iş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri ve tehlikeli madde güvenlik danışmanlarıyla (TMGD) ; güçlü, dinamik, fark yaratan ve hızla büyüyen bir takım olmayı başarmıştır. İş Sev Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi büyümeyi yeniliklerle destekleyen bir amacı hedefler, bu şekilde organizasyon yapısını  ve varlığını sağlamlaştırır. Araştırmalar yürüten ve sektör de hızla büyümenin yanısıra  İş Sev OSGB Antalya  ve çevre illerinde iş sağlığı ve güvenliği, tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı hizmeti vermektedir  0(242) 229 41 45 0532 315 54 52 İşyeri hekimliği, işe giriş sağlık raporu hizmeti veren toplumumuza  fayda sağlamayı amaçlayan bir kurumdur.

    İş Sağlığı ve Güvenliğini yasal yaptırım olarak değilde, yaşam tarzı haline  dönüştürmek amacındayız. İstenmeyen bir iş kazası olmaması için  elimizden geleni yapıyor , tüm evrakları eksiksiz bir şekilde hazırlamaya çalışıyoruz. İş Sağlığı ve Güvenliği İşyeri hekimliği sağlık raporu  alanında Antalya  başta olmak üzere Tüm Türkiye için arayabilirsiniz  0(242) 229 41 45 0532 315 54 52 .

Firmamız Antalya merkez il ve  çevre illerindeki  işyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği kriterlerinin  sağlanması için kapsamlı çalışmalar yaparak risk analiz raporları hazırlayıp , işe giriş sağlık raporlarını vererek çalışanların sağlığını korumayı amaçlamaktadır.

Antalya İlinde iş güvenliği konusunda deneyimli ve uzman mühendisler, iş sağlığı konusunda deneyimli İşyeri Hekimleri ve Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanları (TMGD) hizmet vermektedir. Kadromuzu hızla güçlendirmeyi amaçlamaktayız.

İş Sağlığı ve Güvenliği önlemlerinin itinayla önemsenmesi gerekir. Bu hizmet kutsallaştırılması gereken insan hayatına gösterilen değerdir.

Bunun yanısıra; işyerlerinde ortaya çıkabilecek iş ve meslek kazaları için  mahkeme de  bilirkişi gerekirse İş Müfettişleri tarafından inceleme uyapılmaktadır.  İşyerinizde iş sağlığı ve güvenliği konulu sorumluluklarınızı   yerine getirirseniz iş kazası ve meslek hastalığı durumunda kusur oranınız azalmaktadır. İşveren yükümlülüğünü ne derece sağlıyorsa o derece iş kazasında sorumluluğu azalıyor yada hiç olmamaktadır.

4857 sayılı İş Yasasında doğrudan bulunmasının  yanında,  meslek hastalıkları ve iş kazalarının azaltılmasında  iş güvenliği eğitiminin faydası baz alınarak,  işçilerin iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin yapılmamış  olmasında ve iş müfettişlerinin  denetimlerinde  para cezaları uygulanmakta ve de iş kazalarında  işverenlere suçu oranında rücu davası uygulanmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu , iş kazası halinde  işverenin  kastı olmasa bile gerekli iş güvenliği tedbirlerini  almadığı için  bunu suç sayar ve işverene rücu davası açar. Ve bu Sosyal güvenlik kurumunun çalışana ve yakınlarına ödediği tazminatları Sosyal Güvenlik Kurumu ‘na ödemekle yükümlü kalır.

Meslek hastalıkları ve iş kazalarının  bir çalışanın iş göremez olması, ağır bir şekilde yaralanması veyahut  ölümlü bir kaza  gibi istenmeyen durumlar ortaya çıkarması sonucu, işverenin ödemesi gereken  100 – 200.000 tl dolaylarında tazminatlar doğurur. İşletme sahipleri kusuru oranında bu tazminatları ödemek zorunda kalır. Bunun sonucu şikayet olsada olmasa da savcılar  tarafından açılan kamu davalarında TCK ya göre 2 ay veya  15 yıl kadar  hapis cezaları ile karşı karşıya kalınabilir. Bu tazminatlarla veyahut hapis cezası ihtimaliyle karşılaşmamak için iş sağlığı ve güvenliği alanındaki değişiklikleri ciddiye almanız gerekir.